foto-BetjeWat leuk dat je me gevonden hebt! Ik ben Betje en ik help je graag jouw verhaal te vertellen. Dat is namelijk waar ik goed in ben: een boodschap vertalen naar een beeld dat iedereen aanspreekt en begrijpt.

Iedere maand versturen duizenden mensen een Betje.com wenskaart. Deze wenskaarten zijn veel meer dan een leuk plaatje met een tekst als ‘gefeliciteerd’ of ‘bedankt’. Het is de visualisatie van jouw gevoel, je laat er mee zien dat je meeleeft! 

In de afgelopen 15 jaar heb ik een heel herkenbare cartoonachtige tekenstijl ontwikkeld. Ik pas graag humor toe in mijn illustraties. Een beeld die het verhaal in een seconde vertelt met humor, is de krachtigste vorm van communicatie die er is.

Tegenwoordig woon en werk ik in Los Angeles, maar laat dat je niet weerhouden contact met me op te nemen. Het makkelijkst is om even een mailtje te sturen.

Schrijf je in ieder geval in voor mijn nieuwsbrief! Dat kunt je gerust doen, ik stuur toch bijna nooit wat.Esther Leeuwrik, illustrator

Als geen ander kan Betje met haar tekeningen een boodschap overbrengen, op een heel sympathieke en ontwapenende manier. Communicatief is haar werk dan ook ijzersterk.
En dat alles zit in mooie tekeningen, met veel oog voor detail, waar alles aan klopt. Betjes tekeningen zijn dynamisch, speels, levendig en kleurrijk. Ze is meesterlijk in gezichtsuitdrukkingen en houdingen.

Behalve als collega waardeer ik haar ook heel erg als persoon. Het is een heel gaaf mens. Ze daagt zichzelf iedere dag opnieuw in alles uit om het beste in zichzelf naar boven te halen en dit lukt haar ook keer op keer. Ze heeft een ongekend doorzettingsvermogen en doet alles met overgave en aandacht. Daarin is ze heel inspirerend voor mij. Haar bevlogenheid is aanstekelijk en ze heeft mij daarmee uitgedaagd om ook te zoeken naar het beste in mijzelf.

Esther Leeuwrik, illustrator

Stéphanie Reintjens, Senior Product Development Manager

Sinds de zomer van 2012 werken we met veel plezier met Betje bij Greetz. Met haar vrolijke, getekende, met humor gebrachte creaties weet Betje ons altijd te verrassen als nieuwe kaarten bij ons binnenkomen. Fijn om mee samen te werken, en ze kijkt graag mee met de mogelijkheden die we bij Greetz hebben. Wij hopen de komende jaren nog veel leuke producten van Betje aan ons assortiment toe te voegen en de samenwerking op dezelfde plezierige manier met haar door te zetten.

Stéphanie Reintjens, Senior Product Development Manager

Marga van de Belt, product manager Comello 2008-2014

Bij Comello hebben we diverse kalenders met Betje gemaakt. Samenwerken met Betje was een plezier, want je weet dat ze haar beloftes voor het inleveren van artwork nakomt. Heel fijn als je met strakke deadlines werkt! Daarnaast pakte ze onze (commerciële) wensen en suggesties heel positief op. Iets dat niet voor elke kunstenaar of illustrator een vanzelfsprekendheidje is…

De tekeningen die ze voor onze kalenders inleverde, waren altijd een schot in de roos. In de familyplanners die we met haar maakten, speelt een grappige, onhandige, rommelige maar ook gezellige ‘happy family’ de hoofdrol. Betje verstaat de kunst om herkenbare gezinssituaties met een knipoog in één tafereeltje neer te zetten. Tekeningen waarbij je een glimlach niet kunt onderdrukken en waar je absoluut vrolijk van wordt!

Marga van de Belt, product manager Comello 2008-2014

Pauline Miedema, projectleider Overheid heeft Antwoord

De tekeningen van Betje.com weten de saaiste presentaties leuk te maken! Betje.com werkt snel en weet precies de juiste nuance aan te brengen waardoor de tekening niet alleen grappig is, maar ook de juiste boodschap overbrengt. Betrouwbaarheid is een belangrijk kenmerk van haar werkwijze, afspraak is afspraak en deadlines worden niet overschreden.

Pauline Miedema, projectleider Overheid heeft Antwoord