Hoe Betje meer dan 170.000 wenskaarten verkocht (2/2)

geplaatst in Uncategorized, Voorpagina | Comments

Vorige week vertelde ik hoe ik al sinds 2005 bezig ben om een collectie wenskaarten op de markt te zetten. Het is handig om dat stuk eerst te lezen, als je dat nog niet gedaan had.


Ik raapte mezelf weer bij elkaar en besloot het zelf uit te gaan geven.
Hoe moeilijk kon het zijn?

zelfuitgeven

En dan heb ik het nog niet eens over het incident dat één van de lieve mensen die vrijwillig in haar vrije tijd met mijn kaartjes aan het leuren was  haar laptop in haar fietsmandje had laten liggen terwijl ze haar verkooppraatje hield. Dat zelf uitgeven, dat was op zijn zachtst gezegd één van de grootste onderschattingen in mijn leven. (Op het baren van kinderen na dan. Misschien.)

Iemand opperde dat ik wel bij Greetz kon aankloppen. Ik vond het een matig leuk idee. Mijn droom was juist een Betje.com molentje in de winkels. Ik had ook nogal ouderwetse opvattingen over het versturen van wenskaarten, wat best dom is voor iemand die gerust met een kaart in haar tas rondfietst totdat de ontvanger al bijna wéér jarig is. Dankzij Greetz ben ik tegenwoordig best wel attent. Maar dat terzijde.

Ik stuurde de mensen van Greetz een mailtje en kreeg… weer een afwijzing. Ik belde na. We bespraken de bezwaren, die van praktische aard bleken, en vonden een oplossing. Een paar maanden later stond mijn collectie online.

Het verkopen en uitleveren van de kaarten had ik inmiddels uitbesteed aan de geweldige agent Mike Holland, maar alle logistiek die hoort bij een uitgeverij kostte me alsnog te veel tijd en stress.
Via mijn agent sprak ik een kunstenaar die ook zelf wenskaarten uitgeeft en die wees me op een uitgever die ik al die tijd over het hoofd had gezien. Hoewel de grootste kalenderuitgever van Nederland en gevestigd in mijn toenmalige woonplaats, had ik nog nooit van ze gehoord. Naast kalenders geven ze ook wenskaarten uit. Niet bepaald in stijlen die in de verste verte aan Betje.com doen denken, dus ik verwachtte niet dat ze mijn collectie wilden uitgeven, maar misschien konden ze me helpen met de logistiek. Het leek me als ‘collega Goudse uitgever’ in ieder geval logisch om ze eens een mailtje te sturen.
Ik deed dat en kreeg… een héél enthousiaste reactie! Ze wilden gelijk kalenders met me maken. Sinds 2013 werken we samen en inmiddels leveren zij ook Betje.com wenskaarten aan boekhandels, cadeauwinkels en supermarkten door heel Nederland.

Dus… klaar is Betje? Welnee! Ik woon tegenwoordig in Los Angeles; next stop: USA!

nextstop

Samengevat in levenslessen:

  • Focus. Ik had in 2008 al wenskaarten door heel Europa kunnen verkopen, maar dan was ik een stuk gereedschap van een grote uitgever geweest. Daar is op zich niet zo veel mis mee, maar het is niet wat ik wilde. De uitgever wilde exclusiviteit van mij als ontwerper en dus stonden zij mijn droom in de weg om een eigen collectie op de markt te zetten.
  • Investeer. Je kunt je spaarrekening plunderen, een lening afsluiten, een investeerder zoeken of, zoals ik heb gedaan, investeren in tijd. Ik had me nooit zo obsessief kunnen inzetten voor iets wat me geen bloed, zweet en tranen had gekost. Dus behalve dat investeren hoort bij ondernemerschap, is het ook de perfecte stok achter de deur.
  • Vraag en accepteer hulp. Ik stond er echt van te kijken hoeveel mensen bereid waren om bij winkels in hun woonplaats aan te kloppen met mijn kaarten. Dat soort support helpt niet alleen praktisch maar ook mentaal.
  • Sta open voor andere oplossingen. Dit lijkt in tegenspraak met mijn eerste punt, maar de samenwerking met Greetz kon prima terwijl ik bleef proberen mijn kaarten in fysieke winkels te krijgen. Vervolgens bleek Greetz het beste wat me kon overkomen. Geen enkele uitgever gaat 150 verschillende ontwerpen van één merk in de winkels zetten. Nu zijn al deze Betje.com wenskaarten beschikbaar voor iedereen die vanaf zijn luie stoel een kaartje wil sturen.
  • Incasseer. Als je iets wilt bereiken krijg je met afwijzing en tegenslag te maken. Neem het niet persoonlijk, vraag na waar het aan ligt. Soms leer je er van hoe je jezelf kunt verbeteren, soms blijkt dat het helemaal niet aan jou ligt.
    Denk eens in wat ik had misgelopen als ik dat ene telefoontje aan Greetz niet had gepleegd!
  • Geniet! Dit is één die ik vaak vergeet en weer tot me doordrong toen ik dit allemaal opschreef. Ik zette me alweer schrap om de afwijzingen van Amerikaanse uitgevers te incasseren. En zo vergat ik haast om stil te staan bij wat ik al wél bereikt heb. Het is best wel dom om je droom na te streven en ondertussen niet jezelf de kans te geven om te genieten van wat allemaal al gelukt is.

Wil je weten hoe het verder gaat? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je krijgt dan bericht als er nieuwe producten, acties of give aways zijn!