Chihuahua

geplaatst in Uncategorized | Comments

Als ‘self-doubt’ een hondje was, dan was het in mijn geval een Chihuahua. Hij sleurt me nooit de sloot in, maar loopt wel irritant vaak voor mijn voeten. Ik zou haar een rotschop kunnen geven, dan zie ik haar een tijdje niet… maar ik geloof dat ze toch ook wel mijn vriendje is. Mijn Chihuahua moet worden uitgelaten en daardoor kom ik regelmatig van de bank.

Al bijna 10 jaar maak ik zo nu en dan een cartoon. Het waren een beetje losse flodders en ik wilde dit wat meer gestructureerd aanpakken en ze breder delen dan alleen op FacebookIk probeerde het een tijdje op Instagram maar bleef hangen rond de 300 volgers. Op Tapastic kreeg ik respons van één volger die, te oordelen aan zijn comments, mijn cartoons niet echt snapt.

Ik benaderde een aantal tijdschriften. De meeste art directors reageerden niet, maar één was enthousiast. Een uur later kreeg ik nog een e-mail van haar waarin ze vertelde dat ze de enige op de redactie was die om mijn cartoons kon lachen. De Chihuahua leek even meer op een Deense Dog die op mijn schoot was komen zitten.

En toen opeens ging een aantal van mijn cartoons viral. Cartoons waarvan sommige al jaren online stonden gingen via Bored Panda, naar Huffington Post, Babble, Scary Mommy, 9Gag en toen raakte ik de weg kwijt; ze leken overal te verschijnen. Van de USA en Australië, naar Israël, Frankrijk en China… zelfs George Takei deelde mijn cartoons op zijn Facebookpagina! Hier in huis was even – héél even- geen huisdier te bekennen.

 

screen-shot-2016-10-14-at-09-53-29

 

Nu de rust is teruggekeerd is mijn trouwe rakkertje is er weer hoor. De eerste week nadat mijn cartoons viral gingen durfde ik zelfs nauwelijks iets te posten.

Waarschijnlijk heeft onzekerheid toch weinig te maken met hoeveel mensen je werk leuk vinden. Gelukkig.